Ruiterpaspoort

Ruiterpaspoort

Het FNRS-ruiterpaspoort is een verplicht boekje wanneer u de paardensport volt op een FNRS Manege. Bij deelname aan de FNRS-diplomaproeven of FNRS springproeven is een ruiterpaspoort bezit verplicht. Hieronder beschrijven we in het kort wat het ruiterpaspoort inhoudt.

Het FNRS-ruiterpaspoort is het registratiebewijs van het niveau van FNRS-manegeruiters. Aan dit ruiterpaspoort zit een WA-verzekering gekoppeld voor ruiter en manegepaard. Het ruiterpaspoort moet ieder jaar verlengt worden, anders vervalt de verzekering. Je krijgt van de FNRS automatisch bericht thuis en na betaling van de rekening krijg je een nieuw jaarzegel. Om het paspoort geldig te houden dien je op de jaarzegel een manegestempel te laten zetten bij jouw Manege.

Ook zijn er leuke kortingsacties aan het ruiterpaspoort verbonden. Bijvoorbeeld een korting op paardrijden bij andere FNRS-maneges in Nederland. Introductie-aanbieding voor het paardensportblad De Hoefslag.
Het FNRS-ruiterpaspoort kost EUR 20,00. Wanneer je definitief besluit om te gaan paardrijden wordt er een lesovereenkomst aangeboden. Vul dit formulier in, voeg een pasfoto bij en laat het je ouders ondertekenen. De roze kopie van het formulier is bestemd voor jezelf, de andere twee zijn voor de Manege.

Uitgebreide informatie over de FNRS-diploma’s en het FNRS-ruiterpaspoort is te vinden op internet: www.ruiterpaspoort.nl.