Leren paardrijden

Leren paardrijden is ontspannen en leuk!

Wanneer ga je op paardrijles?
Als je goed wilt leren paardrijden!

Je vindt paarden en pony’s helemaal geweldig en je droomt erover om een keer op de rug van een pony te rijden. Stel je voor: op een paard of pony door het bos en over het strand, of naar een wedstrijd! Dat kan natuurlijk niet zomaar. Om deze droom uit te laten komen zul je eerst moeten weten hoe je een paard of pony moet berijden. Hiervoor kun je les krijgen bij een Manege. Op een Manege krijg je les op een pony of paard van de manegehouder.

Logo FNRS
VHC

Veilig paardrijden

Paardrijden is prachtige sport en een mooie hobby. Omdat je bij het paardrijden te maken hebt met een levend dier is de kans op een val aanwezig. Om veilig te leren paardrijden zijn er een aantal punten waarop je moet letten.

Het beste kan je kiezen voor een FNRS Manege met een Veiligheidscertificaat.

Een FNRS Manege die in het bezit is van een Veiligheidscertificaat behoort diverse veiligheidseisen in acht te nemen voor een ieder die aanwezig is op een dergelijke accommodatie. Deze Maneges doen er alles aan om het risico op ongelukken zo klein mogelijk te houden. Wanneer er toch iets gebeurt, is er altijd iemand aanwezig die in het bezit is van een BHV opleiding. Een aantal belangrijke onderdelen van het veiligheidscertificaat zijn:

Je bent er zeker van dat de accommodatie waar je rijdt er alles aan doet jou zo veilig mogelijk te laten paardrijden.

Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur.

Bij alle activiteiten is een bedrijfshulpverlener aanwezig.

Er geldt een maximaal aantal ruiters per les.

Er moet een veiligheidshelm gedragen worden.

Er moet geschikte kleding gedragen worden.

Je verdiept je in de aard van een paard.

Beginnersles pony
Beginnersles paard
Buitenrijles

Voor beginnende ruiters/amazones starten wij als eerste met starters-privélessen. In deze lessen wordt je één op één geholpen door een gediplomeerde instructeur en wordt de basis van het paardrijden goed uitgelegd. Wanneer de basis van het paardrijden onder de knie is stroom je door naar de groepsles met een zo gelijk mogelijk niveau en kan je met ons een lesovereenkomst aangaan.
Voor verdere informatie omtrent de lesovereenkomst verwijzen wij naar het tabblad Lesovereenkomst