PSV Lickebaert

PSV Lickebaert

De paardensportvereniging PSV Lickebaert heeft als doelstelling het beoefenen en bevorderen van de paardensport en de ponysport. Daarbij wordt zowel aan actieve als passieve recreatie gedaan. Dit laatste houdt in dat de vereniging niet alleen ruiters en amazones recreatie biedt, maar ook diegene die zelf niet rijden.

De PSV Lickebaert heeft haar thuisbasis op manege Middenhof, Zuidbuurt 8 in Maassluis. De vereniging is, als stille vennoot, mede-eigenaar van de Manege Middenhof CV. De beherend vennoot is Rob van der Voort.
De PSV Lickebaert is aangesloten bij de KNHS en organiseert jaarlijks diverse spring- en dressuurwedstrijden voor zowel paarden als pony’s. Manege Middenhof is aangesloten bij de FNRS.

Leden van de PSV Lickebaert kunnen deelnemen aan de manegelessen en/of priv√©lessen. Manege Middenhof heeft hiervoor vele paarden en pony’s ter beschikking. Leden kunnen ook hun eigen paard of pony stallen op de manege. In het totaal staan er op dit moment 125 paarden en pony’s gestald.

Logo PSV Lickebaert
Logo Manege Middenhof even groot als PSV logo

Constructie

De PSV Lickebaert en Manege Middenhof zijn in 1999 verder gegaan in een nieuwe constructie. Kort voor de nieuwbouw zijn beide verder gegaan in de vorm van een Commanditaire Vennootschap. De CV Manege Middenhof is de beherend vennoot en is verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie van de manege. De PSV Lickebaert is de Commanditaire Vennoot en houdt zich uitsluitend bezig met het organiseren van dressuurwedstrijden, springwedstrijden, (jeugd)activiteiten, etc. De organisatie is daarbij in handen van het bestuur en van vrijwilligers van de vereniging.

Het bestuur van de PSV Lickebaert en de beherend vennoot werken nauw samen om een zo’n uitgebreid mogelijke accommodatie te bieden aan alle gebruikers van de manege.

Omdat de PSV Lickebaert mede-eigenaar is van het complex, is het lidmaatschap van de vereniging verplicht voor een ieder die gebruik maakt van de accommodatie.